Saturday, January 19, 2008

Nog één jaar...

...en er is een nieuwe president in de VS!

Kijk maar op de tikker hiernaast!

Het kan niet erger worden dan deze. Toch? Toch?

5 comments:

  1. Anonymous20/1/08 17:47

    Kan het niet erger? Ik weet niet of je je Ronald Reagan herinnert, maar die is nòg schadelijker geweest voor de Amerikaanse maatschappij en economie, en nòg schadelijker voor de internationale betrekkingen. Het voordeel aan Bush was ('was' ja, ik ga vast gokken op de toekomst door 'm uit te rangeren, het is immers een feestdag vandaag) dat zijn politieke personage nogal ongeslepen en niet bijster doelgericht was. Hij was gevaarlijker geweest als-ie ook nog intelligentie en wilskracht had bezeten.

    Onder de republikeinse griezels die staan te trappelen in de coulissen plas ik in 't bijzonder in m'n broek voor Huckabee en McCain. Maar zelfs dan kan 't nog erger. In 2000 had je Pat Buchanan en tegenwoordig weer van die middeleeuwers als de Constitution Party (de oude, jawel, 'Taxpayers Party') met ferme kerels als Mike Peroutka. Maar gelukkig is dat zelfs voor Amerikanen te erg.

    Hoop ik.

    ReplyDelete
  2. Ik hoop met je mee.

    En ja, ik ben het met je eens dat Reagan gevaarlijker was. We hebben de grote mazzel dat hij in een andere tijd president was: toen er één duidelijke vijand was met MAD-potenties, terwijl de leiding van die staat intussen een stuk pacifistischer was geworden. (Bij een combi Reagan-Brezjnev of Reagan-Stalin hadden we nu niet happily kunnen bloggen.)

    ReplyDelete
  3. Anonymous21/1/08 22:37

    Hee, ik vind het allemaal best lachen.

    Ik ben ooit een keer opgehouden met debat voeren en nadenken over de Wereld in het algemeen. Voorlopig vind ik het eventjes véél interessanter (en een beetje saddistisch leuk) om gewoon even aan te kijken hoe de wereld al dan niet om zeep geholpen wordt. Ik vind het momenteel allemaal nog z'n gangetje gaan.. Ik wacht op het moment dat het zó erg wordt dat zelfs een onwetend puberaal organisme zoals mijzelf een publiek van duizenden op kan hitsen met de een of andere controverse!

    ReplyDelete
  4. Ik ben bang (jawel, ik vrees met grote vreze) dat je daar nu al met verve in zou slagen. Neem eens contact op met Geert W., zou ik zeggen...

    ReplyDelete
  5. Anonymous27/1/08 12:26

    Ik vind nihilisme en apathie nou juist zulke sympathieke reacties op een verloederende wereld omdat er nooit een breed gedragen controverse (laat staan enig revolutionair momentum) uit kan voortkomen.

    Zoek de ironie. ;)

    ReplyDelete