Saturday, November 22, 2008

Oh Jesus.

29 juli 1966
John Lennon meldt: "We're more popular than Jesus."
De Land of the Free gaat los en houdt Beatlessingleverbrandingen die doen denken aan de boekverbrandingen die een luttele drie decennia eerder gehouden werden in een groot land in midden-Europa.

22 november 2008
Het Vaticaan zegt: Ach. We vergeven hem veertig jaar na dato wel. Dat jochie had wat last van grootheidswaan.

Jesus fuckin' christ.
Zo oordelen over iemand die zich al 28 jaar niet meer kan verdedigen? Laag. Het toont alleen zijn gelijk aan: hij meldde immers "Jesus was all right, but his disciples were thick and ordinary. It's them twisting it that ruins it for me."

En The Beatles wáren toen populairder dan Jezus. Helaas is religie deze dagen weer helemaal hot - ook onder Bepaalde Jongeren - maar ik blijf met Lennon meehopen dat de rock'n roll het christendom zal overleven.

3 comments:

  1. En ik dan? |:\

    Het is overigens denk ik ook niet zo héél moeilijk om populairder te zijn dan Jezus, hoor. Misschien wordt world domination wel lastig, maar zal een beetje tv-programma of rockbandje niet snel in de buurt komen?

    ReplyDelete
  2. Kijk, jij bent een voorbeeld van religieuze tolerantie, in tegenstelling tot de inwoners van het Vaticaan, dus jij mag de rock'n roll wel overleven hoor!

    ReplyDelete
  3. Anonymous1/12/08 19:03

    ze gaan al vooruit! hoe lang hebben ze er ook weer over gedaan om schoorvoetend toe te geven dat ze misschien niet al te aardig zijn geweest tegen Galileo G.?

    ReplyDelete