Tuesday, October 14, 2008

Fortwas

Afgelopen weekend ging de top van Fortis Insurance Belgium met wat grote klanten naar Monaco: ze sliepen in hotel de Paris en aten in Louis XV... totale kosten? € 150.000,--
De Fortis-woordvoerder verdedigde zich met dat het tripje maanden geleden al geboekt was... is dat niet net zoiets als dat je een week na de begrafenis van je oma nog haar verjaardag gaat vieren omdat ie al gepland was?

2 comments:

  1. Hoho, het is Fortis Insurance, dus dat onderdeel is nog gewoon een bestaand bedrijf, niet overgenomen door de staat. Daar komt bij dat het uitstapje, volgens Fortis, voornamelijk bedoeld was om relaties even in het zonnetje te zetten. Dat de topmensen zelf meemoeten is voor hen natuurlijk mooi meegenomen, maar ook gewoon noodzakelijk. Dit soort uitstapjes met bijbehorende geldverspilling zijn heel normaal, bij elk bedrijf in de sector, wat hebben de economische problemen daar mee te maken?

    ReplyDelete
  2. Jaja, het is niet overgenomen door de staat, daarom staat er in mijn bericht ook 'Belgium' bij, niet 'Holland' of 'Schatkist' ;-)

    Maar goed, ik vind dit soort uitstapjes verre van normaal. Nooit gevonden ook, maar in deze tijden vind ik ze nog erger. Als je een noodlijdend bedrijf bent maak je een verdomd slechte indruk als je intussen een appartementswaarde (binnenkort weer een huiswaarde) aan een uitstapje besteedt.
    Het valt voor mijn gevoel in eenzelfde categorie als de ING nu, die 10 miljard uit onze schatkist nodig heeft als buffer en als tegenprestatie overeenkomt dat de managers *dit* jaar geen bonussen nemen. Pfrt.

    ReplyDelete