Thursday, May 24, 2007

.

In een hellingshoek van meer dan vijfenveertig graden zie ik mijn toekomst op me afkomen. Het blauw van de vergetelheid weerspiegelt in haar ogen. De glimlach was altijd al een leugen. Met een vloek sla ik het boek dicht. De zwaan snerpt nog één keer naar me, en dan merk ik dat ik longen heb. Weer geen kieuwen.

19 comments:

  1. Het is inderdaad mooi meer om een frisse duik te nemen, maar moet dat nu persé in de Haagse hofvijver..?

    ReplyDelete
  2. Anonymous27/5/07 08:27

    Toch altijd weer ongelooflijk hoe makkelijker en hoe vaak en hoe snel en op hoeveel wichten tegelijk jij verliefd kan worden.

    Birdy blijkt nog niet zo'n gekke film te zijn.

    ReplyDelete
  3. Huh?

    Nee, serieus: HUH?

    ReplyDelete
  4. Ik snap anonymous ook niet :(
    Vast omdat de waarden ontbreken. Zo valt ontkennen of bevestigen toch maar weer tegen.

    ReplyDelete
  5. Anonymous posten is DE nieuwe rage in Blog-land. Je zoekt een vage blogpost, post er een totaal ongerelateerd en bijkans nog vager anoniem commentaartje bij en kijkt dan vanuit een donder digitaal hoekje hoe de andere bezoekers jouw post interpreteren.

    Leuk bedacht anonymous, maar ik vind het achterlaten van spiderman-ijsjes in winkelmandjes en-karretjes in de supermarkt toch net iets leuker. Zeker als je dan achter ze in de rij staat en ze dan heel verbaasd reageren:
    "Ik lust helemaal geen spidermanijsjes, heus waar..."

    :-)

    ReplyDelete
  6. Jeetje zeg, ik kan dit écht niet allemaal volgen, hoor :) (En ik heb het heel hard geprobeerd, eerlijk waar!)

    ReplyDelete
  7. Binnenkort weer een keer een nieuw logje Pep?
    Het is al een tijdje zo stil hier...

    -x-

    ReplyDelete
  8. Je mist een muze..? Wat is dat voor een &*%@smoes? Wat dacht je van Geertje Wilders, Rita 'trots door zee' Verdonk, koffie (of het gebrek daaraan), en alle andere dingen die nu naast je staan of tegenover je zitten...

    En post anders alstjeblieft eens iets over jouw frustratie over het gebrek aan muze...

    [ en dan bedoel ik niet als comments op je post... ]

    ReplyDelete
  9. je riep?

    ReplyDelete
  10. Volgens mij mis jij geen Muze, maar een stok achter de deur...

    [ ik ga er wel eentje voor je zoeken... ]

    :-)

    ReplyDelete
  11. Anonymous8/12/07 21:43

    Misschien moeten we er gewoon een honkbalknuppel bijhalen. Ik bedoel, bij Argumentatieleer hebben we zojuist geleerd dat zoiets "ad baculum" heet en een drogredenering is, maar effectief is het wel ...
    Pepijn, ik tel tot 3!

    ReplyDelete
  12. Ach, posten is veel te lastig voor Pepijn. Die jongen heeft het veel te druk. En hij maakt natuurlijk nu helemaal niks meer mee dat de moeite waard is...

    Ik hoorde dat hij laatst een setje geraniums heeft gekregen voor op de vensterbank (tussen de houten Blokker gansen). Krijgt hij nog een beetje kleur in zijn leven...

    [ kom op Pepijn, update ons..! ]

    :-)

    ReplyDelete
  13. Hij kan ons toch op zijn minst laten weten hoe erg het is om nu eindelijk toch écht 30 te worden?
    ;)

    ReplyDelete
  14. Ik denk dat we het beste maar kunnen fantaseren wat Pepijn op dit moment doet.

    Ik zie hem al door Nijmegen lopen, met een wollen muts en warme sjaal. Zijn fietssleuteltje kan hij amper in het slot steken, de dikke wanten en de verkleumde vingers maken dit haast onmogelijk. Hij moet nog melk kopen, gaat straks thuis warme choco maken. Speculaasjes heeft hij nog.

    Pepijn: veel plezier met je winterse versnapering!

    ReplyDelete
  15. Dondert ie weer op zijn bek met fiets en al.. ;) oh nee, daar mocht ik niet meer over lachen.

    En je kunt dan precies zien waar zijn muts heeft gezeten, want de rest van zijn gezicht is helemaal rood, en dan komt ie thuis, en dan gaan de katten hem helemaal opwarmen... en zijn speculaasjes besnuffelen natuurlijk.
    Gezellig!

    ReplyDelete
  16. Ja, gezellig. En dan zet hij allemaal waxinelichtjes in de vensterban en doet hij het licht uit. Gaat dan in een hoekje zitten met warme chocomelk met een spannend boek op schoot (Baantjer ofzo) en katten die met zijn tenen spelen.

    :schattig:

    ReplyDelete
  17. Minder gezellig: misschien heeft ie zich wel verslikt in een speculaasje, en hebben de katten hem opgegeten bij gebrek aan ander voer...

    Ik weet echter uit betrouwbare bron dat dit niet zo is, en dat meneer deze opeenstapeling van interessante comments aan het lezen is, blij dat hij ons niet hoeft te vermaken, omdat we dat zelf wel kunnen. He, Pepijn?

    ReplyDelete