Monday, April 30, 2007

Ceterum...

Overigens moet het koningshuis verwijderd worden uit de regering.

6 comments:

  1. Ja maar. Ja maar. Dat zou niet leuk zijn.
    Naast dat ik steeds meer betwijfel of we er iets mee opschieten. Bedoel. Die mensen Van Oranje hebben toch noord-brabant en vlaanderen laten bloeden voor de beschaving.

    ReplyDelete
  2. En wie moet er dan bij het statieportret in het midden staan..?

    En op wiens bordes moet de foto dan uberhaupt genomen gaan worden..?

    Nee, het koningshuis maakt het leven zoveel makkelijker, ik bedoel, wat was afgelopen maandag zonder oranje tompoezen..?!

    [ nou, nou..? ]

    :-)

    ReplyDelete
  3. Anonymous2/5/07 13:56

    Goh, echt? ;)

    Vragen Martijn:
    -Pepijn
    -Dat van mij (als ik verhuis naar een woning met bordes)
    -gewoon een lekker zonnige dag.

    Toch?

    ReplyDelete
  4. Anonymous2/5/07 17:27

    PiB: puntje.

    Peet: je hebt eigenlijk volledig gelijk, maar helaas doet je Balkenendiaans aandoende "Toch?" je mooie woorden een beetje teniet. :(

    Marrrrtijn: ik zeg "uit de regering", dus vóór een continuering van een ceremonieel koningschap. En dat betekent dat H.M. (of Z.M.) lekker tussen de ministers mag gaan staan voor een fotootje en dat er nog altijd elke jaar koninginnedag gevierd mag worden. Compleet in het oranje. Het is namelijk niet slim (en ergo, niet haalbaar) om het Volk zijn Spelen af te nemen.

    ReplyDelete
  5. Het leuke is natuurlijk dat de meeste mensen denken dat het koningshuis nu al alleen ceremonieel is. En zo lang ze nog met kroontjes en gekleurde sjerpen rondlopen blijft Nederland daar in geloven.

    Ik vraag me soms wel af hoe sterk hun invloed nu eigenlijk echt is. Ze kunnen niet -zoals Bush- zomaar dingen veto-en die ze niet leuk vinden.

    [ toch..? ] :-)

    Het volk haar spelen afnemen is niet verstandig, maar Wim-Alex met een kroontje, appel en scepter is natuurlijk ook geen gezicht. Laat Bea nog maar even op de troon zitten. Die is toch helemaal naar haar royale bips gaan staan...

    :-)

    Kunnen we geen afvloeiingsregeling treffen met de Oranjes, een gouden handdruk en hupsee, alleen nog maar voor op de foto, de toeristen en de sociale cohesie...

    ReplyDelete
  6. Maar wat zeg je dan bij het argument dat leden van het koningshuis er in ieder geval heel hun leven voor zijn opgeleid? In tegenstelling tot sommige anderen met behoorlijk wat politieke macht?

    (Enne, psst.. Volgens mij ben je Dis alláng niet meer aan het lezen (a))

    ReplyDelete