Saturday, March 19, 2005

De obsessie met terrorisme en de islam verdringen alle andere onderwerpen. Ik doe niets af aan de ernst ervan. Aan de verschrikking van die ene dode. Maar mag ik toch eens wijzen op andere slachtoffers?
Hoe kan het dat er jaarlijks 200 mensen sterven door een tekort aan donororganen. Hoogervorst geeft zelfs hiervan moslims de schuld – en wat een laffe aanval - terwijl hij nalaat zelf te handelen. Een hysterische reactie; apathisch gedrag.
Hoe kan het dat jaarlijks 1000 mensen overlijden door verkeersongelukken. Dat luchtvervuiling jaarlijks het leven van 5000 mensen met twee jaar bekort. Het kabinet maakt het alleen maar erger: zij geeft de auto ruim baan.
Hoe kan het dat elk jaar honderd mensen verdrinken - onder hen veel allochtone kinderen - en de regering weigert schoolzwemmen te verplichten. Dat is apathie, dat is onverschilligheid.
En hoe kan het dat in Darfur het dodental nu oploopt naar 200.000. En minister van Ardenne volhoudt dat het ‘een Afrikaanse kwestie’ is. Waar is haar herinnering aan Rwanda? Dat is apathie, dat is verwijtbaar.


- Femke Halsema, 19 maart 2005.

No comments:

Post a Comment