Wednesday, March 23, 2005

De kroonjuwelen - oh, was er nog ander nieuws?

Goed. De Graaf heeft zijn belachelijke kroonjuwelen niet door de Eerste Kamer heengesleept. Blij toe, want déze vergaande dualisering had geleid tot onbestuurbaarheid. En ja, dat levert mooie pers op, maar het is Niet Goed.
Goed. De rol van de Eerste Kamer-fracties is vréémd. CDA & VVD - partijen die nog liever opgeheven willen worden dan geassocieerd met democratisering - stemden omwille van het regeerakkoord van de Tweede Kamer partijen in met Thoms kroonjuweeltjes; de linkse partijen (PvdA, SP, Groenlinks) waren juist tégen: niet omwille van het grondwetsvoorstel (dat ze goed vonden) maar om de implementatie van de wet erná. Niet zo goed in het kader van de doorzichtigheid, maar de Eerste Kamer ís er niet om doorzichtigheid te geven. Goed.

Daarna was het hek van de dam. Thom de Graaf aangeslagen - en Balkenende verklaarde: "De Graaf is boos en teleurgesteld en ik deel die gevoelens". Balkie was, volgens het nieuwsbericht speciaal teruggekomen van "een conferentie in Brussel" om De Graaf bij te staan. (Troosten?)

Een conferentie? Wat voor een conferentie? Nu.nl biedt uitkomst: een conferentie waarop de Europese regeringsleiders het milieudoel voor 2050 hebben geschrapt.

Europa streeft niet langer naar 60 tot 80 procent beperking van broeikasgassen in 2050. De staats- en regeringsleiders van de EU hebben dat doel woensdag geschrapt uit de conclusies van de tweedaagse EU-top.

De doelstelling voor de verminderde uitstoot in ontwikkelde landen ging de meeste landen te ver. Wel blijft men streven naar 15 tot 30 procent daling in 2020, vergeleken met 1990.


En ik zit met mijn mond vol tanden. Nederland kan niet ophouden over die kroonjuwelen van Thommie, en intussen zagen we vrolijk weer verder aan de poten onder ons eigen bestaan.

En niemand die het zien wil.
Niemand die luistert.
Niemand.
Niemand.

4 comments:

  1. Pep, konijntje! Laat nou toch wat zónneschijn, regenbogen en eenhoorns in je hartje toe! (L)!

    ReplyDelete
  2. Anonymous23/3/05 23:43

    Ja kijk!

    Eenhoorns, daar heb je het al. Die zijn ook al uitgestorven. :@

    Gelukkig blijkt uit Balkenendes prettige actie maar weer eens waar de prioriteiten van dit kabinet liggen. (y)

    Bravo hoor. Bravo.

    ReplyDelete
  3. Anonymous24/3/05 17:19

    Wij luisteren. En eens zal men naar ons luisteren. Hoop ik dan maar. Ik doe m'n best bij mijn collega's. Stukje voor stukje lukt het wel hoor. Echt waar.
    *knikt heftig*
    Ja.
    /p

    ReplyDelete
  4. Anonymous28/3/05 13:40

    Als jij tegen die tijd nog steeds in Nijmegen studeert ben je toch veilig voor het stijgende water.

    ReplyDelete