(c) Freddie Mercury, maar nu in de uitvoering van Michael Jackson, natuurlijk
There must be more to life than this
There must be more to life than this
How do we cope in a world without love
Mending all those broken hearts
And tending to those crying faces
There must be more to life than living
A better way for us to survive
Why should it be just a case of black or white
There must be more to life than this
Why is this world so full of hate
People dying everywhere
And we destroy what we create
People fighting for their human rights
But we just go on saying c'est la vie
So this is life
There must be more to life than killing
There must be more than meets the eye
What good is life, if in the end we all must die
There must be more to life than this
There must be more to life than killing
There must be more to life than this
I live in hope for a world filled with love
Then we can all just live in peace
There must be more to life, much more to life
There must be more to life, more to life than this
Friday, June 26, 2009
There must be more to life than this
Alweer een zwijntje van Pepijn om 1:39 AM 0 pareltje(s)
Thursday, June 18, 2009
De objectiefste poll van het jaar
Ons lokale sufferdje De Gelderlander doet nu wel heel erg Telegraafje met zijn laatste online poll.
Optie a: de Nijmeegse overheid heeft het verklooid.
Optie b: de Nijmeegse overheid heeft het verklooid.
Optie c: de Nijmeegse overheid heeft het verklooid.
Tsja. Kun je zo'n krant nog serieus nemen?
Alweer een zwijntje van Pepijn om 3:15 PM 1 pareltje(s)
Labels: Nijmegen
Tuesday, June 16, 2009
bijdehand
Een enorme bijenzwerm zorgde zondag voor paniek tijdens een optreden van Nick en Simon in Etten-Leur. Op een plein met duizenden toeschouwers dook uit het niets een zwerm bijen op.
De toeschouwers vluchtten vervolgens alle kanten uit.
Nick & Simon? Was dat niet dat duo uit Volendam? Dat betekent dat statistisch gezien één van de twee PVV gestemd heeft. En het gebeurt natuurlijk ook in één of ander kutdorp waar 20 procent PVV stemde. Zo zie je maar weer, god straft onmiddellijk. Alhoewel. Dit waren vást moslimbijen.
Alweer een zwijntje van Pepijn om 1:22 PM 0 pareltje(s)
Tuesday, June 09, 2009
herlezen: meester vd zwarte molen
Otfried Preussler, Meester van de zwarte molen
Kinderboekennostalgie! Maar wat een fijn verhaal, dit soort sprookjes wordt te weinig geschreven. En tegelijkertijd (details die je als kind ontgaan) zo mooi ingebed in de Europese geschiedenis (de Turkse oorlogen) en in de tijdsgeest zelf. Een aanrader voor iedereen tussendoor, en voor de meester/juf om voor te lezen aan de klas.
Alweer een zwijntje van Pepijn om 3:59 PM 0 pareltje(s)
Labels: gelezen
Sunday, June 07, 2009
Nederland anno 09
De uitslag van de Europese verkiezingen stemt voor Nederland niet vrolijk. En zelfs voor Nijmegen niet, ook al is GroenLinks in onze stad de grootste partij geworden (met 20,8 procent van de stemmen). Maar daar staat tegenover dat 9,6 procent van de kiezers Wilders heeft gestemd. Minder dan elders, maar toch. Ik snap het domweg niet. Er schijnt weinig Europa te zijn geweest in de reden om te stemmen, maar wat dan wel? Van geen van de Wilders-stemmers heb ik vooralsnog een goede reden gehoord om PVV te stemmen, en ik vraag me af of ik die reden ooit zal horen.
De column van Ilja Leonard Pfeijffer uit de NRC*Next van afgelopen vrijdag is me uit het hart gegrepen:
"Ik zie de term populisme als een geuzennaam," zei Rita Verdonk deze week in een debat met de thrillerschrijver Roel Janssen, die een boek heeft geschreven over een populistische politica die de files wil oplossen en Sinterklaas wil behouden. Het is een kenmerk van populisten dat zij zich er niet voor schamen populist genoemd te worden. Het volk staat acher hen en als mensen dat populisme vinden, dan zijn zij daar alleen maar trots op.
Toch is populisme een groot gevaar. Populisten zijn politici die tegen de politiek zijn. Zij beschouwen de parlementaire democratie als "Haags geneuzel." Het politiek bestel is in hun ogen inefficiënt. Het volk vraag niet om principiële discussies in 's lands vergaderzaal, maar om oplossingen, zo zeggen zij.
De enige populist die op dit moment aan de macht is in West-Europa is de premier van Italië, Berlusconi. Hij minacht het parlement en de rechters. Het parlement kan wat hem betreft worden gedecimeerd. Oppositie is in zijn ogen immoreel en vrije pers eveneens. Kritiek op zijn functioneren is een complot van een linkse elite die de weg kwijt is, zelfs als die kritiek in buitenlandse kranten staat. En elke kritiek wordt beantwoord met steeds weer dezelfde litanie: "Het volk staat achter mijn."
Precies dezelfde redenaties worden gehanteerd door Wilders. Hij schoffeert het parlement door het parlementair debat te misbruiken voor het ventileren van standpunten die hem media-aandacht opleveren. Als hij wordt vervolgd voor het aanzetten tot haat, spreekt hij bij voorbaat van een "politiek proces". Wie kritiek op hem heeft is een representant van "de linkse elite die de weg volledig kwijt is." Op een partijbijeenkomst in Rotterdam deze week zette hij de aanval in op "doctorandussen met designerbrillen, de VPRO, de hele publieke opmroep, de kunstmaffia, de PvdA, GroenLinks, de journalistiek en het linkse grachtengordelblaadje NRC Handelsblad". Maar "de elite loopt op de laatste benen," zei Wilders in Rotterdam. "Wij zijn met miljoenen."
Politici die uit naam van het volk de volksvertegenwoordiging minachten en kritiek van de vrije pers ridiculiseren zijn een gevaar voor de democratie.
En verder prijs ik mezelf maar gelukkig dat mijn partij (een partij die niet doolt, die niet verandert van koers in blinde paniek op zoek naar de kiezersgunst) als enige in het cordon sanitaire van de PVV zit.
Alweer een zwijntje van Pepijn om 6:08 PM 0 pareltje(s)
Labels: Nijmegen, verrechtsing, Wilders
gelezen: 25 jaar GSV
Rob Janssen en Lennert Savenije (red.), 'Of kom er gewoon bij!'. 25 jaar Geschiedenis Studenten Vereniging
Mijn oude studievereniging bestaat 25 jaar! En zoals het een goede geschiedenisvereniging betaamt, wordt er dan een boekwerkje uitgegeven met een historisch verantwoord overzicht van de ontwikkelingen die de vereniging heeft doorgemaakt. Nou ja, boekwerkje? Het boek beslaat 200 pagina's! Niettemin was ik er zo doorheen, en heb ik genoten ook. Allereerst natuurlijk nostalgisch zwijmelend over mijn eigen bestuurstijd (inmiddels ook al weer tien tot twaalf jaar geleden en oh ja, wat hebben we toen toch een hoop gedaan!), maar ook met verbaasde interesse over de periode daarvoor en al helemaal de periode daarna. Dat wist ik allemaal nog niet, en ik vind het erg leuk dat te weten :)
Maar, eerlijk is eerlijk, het leukste is toch om wat dingetjes over jezelf te lezen. Van die dingen die eerlijk gezegd ook wel behoorlijk waren weggezakt.
Al vroeg in zijn eerste bestuursjaar (1997-1998) kwam Stub-voorzitter Pepijn Oomen met het plan om een forum te organiseren over het beroepsperspectief van afgestudeerde historici. Oomen ging aan de slag en zette samen met de professor Paul Klep het aangekondigde forum op, dat plaatsvond in café Groenewoud.
p.145-6.
Alweer een zwijntje van Pepijn om 4:34 PM 0 pareltje(s)
Labels: gelezen